22/12/2022

Τι είναι το L'Arnica

Ιωσήφ Χατζηκυριάκος
Culture

“Ποίημα για τη Λάρνακα δε γράφτηκε ακόμη
το τραγουδούν οι ποιητάρηδες στις εξέδρες
κι όλο του λείπει ένα ρό ή ένα άλφα
για να ψηλώσει τις φοινικούδες λίγο πιο πάνω
από την ιστορία της.”

Με αφορμή τους πιο πάνω στίχους του Λούη Περεντού, αναλογίζομαι τον πολιτισμό που μας έχουν αφήσει οι Λαρνακείς διαχρονικά και την ιστορική του σημασία σήμερα. Παράλληλα, αναλογίζομαι την ευθύνη που έχω, που έχουμε, σχετικά με τη μελέτη και τη διάχυση της γνώσης αυτής. Ποιος είναι ο ρόλος μας σήμερα; Ποια είναι τα καθήκοντα και οι ευθύνες μας ως ενεργοί πολίτες; Πως μπορούμε να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση της τοπικής συνείδησης και στην καλλιέργεια της ατομικής ταυτότητας;

Η απάντηση που δίνουμε εμείς, τα  Αρχεία Λάρνακας - Φοίβος Σταυρίδης είναι απλή, ετήσια και περιεκτική. Πρόκειται για την έκδοση του περιοδικού L’ Arnica, το οποίο εκδίδεται από εμάς και συλλέγει άρθρα από επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο και από όλους τους ανθρωπιστικούς κλάδους που καταπιάνονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Λάρνακας.

Τα άρθρα επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της πόλης, δίνοντας ένα νέο φακό ανάγνωσης των όσων ζούμε και αντικρίζουμε σήμερα στην Λάρνακα.

Μπορείς να συμβάλεις κι εσύ σε αυτή μας την προσπάθεια με το γίνεις συνδρομητής του

πατώντας εδώ.

Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα σχετικά με το περιοδικό L’arnica.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
by submitting you accept our terms & conditions
Logo of foundation
© 2022 all rights reserved
designed & developed by nekativ